Bajrang Baan Lyrics

Bajrang Baan Lyrics- बजरंग बाण एक हिंदू भक्ति भजन है जो भगवान हनुमान जी को समर्पित है। भगवान हनुमान के भक्तों द्वारा सुरक्षा, शक्ति और बाधाओं पर काबू पाने के लिए इसका व्यापक रूप से पाठ किया जाता है।

Bajrang Baan Lyrics- “बजरंग” शब्द भगवान हनुमान को संदर्भित करता है, जिन्हें उनकी अपार शक्ति के कारण बजरंगबली के नाम से भी जाना जाता है। “बाण” शब्द का अनुवाद “तीर” या “हथियार” के रूप में किया गया है, जो नकारात्मकता को दूर करने और सकारात्मक ऊर्जा लाने के लिए भजन की शक्ति का प्रतीक माना जाता है।

Bajrang Baan Lyrics in Hindi

श्री बजरंग बाण

“दोहा”

निश्चय प्रेम प्रतीति ते, बिनय करैं सनमान।
तेहि के कारज सकल शुभ, सिद्ध करैं हनुमान

“चौपाई”

जय हनुमंत संत हितकारी। सुन लीजै प्रभु अरज हमारी॥

जन के काज बिलंब न कीजै। आतुर दौरि महा सुख दीजै॥

जैसे कूदि सिंधु महि पारा। सुरसा बदन पैठि विस्तारा॥

आगे जाय लंकिनी रोका। मारेहु लात गई सुर लोका॥

जाय विभीषण को सुख दीन्हा। सीता निरखि परमपद लीन्हा॥

बाग उजारि सिंधु महँ बोरा। अति आतुर जमकातर तोरा॥

अक्षयकुमार मारि संहारा। लूम लपेट लंक को जारा॥

लाह समान लंक जरि गई। जय जय धुनि सुरपुर नभ भई॥

अब बिलंब केहि कारन स्वामी। कृपा करहु उर अन्तर्यामी॥

जय जय लखन प्रान के दाता। आतुर होय दुख करहु निपाता॥

जै गिरधर जै जै सुख सागर। सुर समूह समरथ भटनागर।।

जै हनुमान जयति बल-सागर। सुर-समूह-समरथ भट-नागर॥

ॐ हनु हनु हनु हनुमंत हठीले। बैरिहि मारु बज्र की कीले॥

गदा बज्र लै बैरिहिं मारो। महाराज प्रभु दास उबारो॥

ऊँकार हुंकार महा प्रभु धावो। बज्र गदा हनु विलम्ब न लावो॥

ॐ ह्नीं ह्नीं ह्नीं हनुमंत कपीसा। ॐ हुं हुं हुं हनु अरि उर सीसा॥

सत्य होहु हरि शपथ पायके। रामदूत धरु मारु धायके॥

जय जय जय हनुमन्त अगाधा। दुःख पावत जन केहि अपराधा॥

पूजा जप तप नेम अचारा। नहिं जानत हौं दास तुम्हारा॥

वन उपवन मग गिरि गृह माहीं। तुम्हरे बल हम डरपत नाहीं॥

पांय परों कर ज़ोरि मनावौं। येही अवसर अब केहि गोहरावौं॥

जय अंजनि कुमार बलवंता। शंकर सुवन वीर हनुमंता॥

बदन कराल काल कुलघालक। राम सहाय सदा प्रतिपालक॥

भूत प्रेत पिशाच निशाचर। अग्नि वैताल काल मारी मर॥

इन्हें मारु, तोहि सपथ राम की। राखउ नाथ मर्यादा राम की॥

जनकसुता हरि दास कहावौ। ताकी सपथ बिलंब न लावौ॥

जै जै जै धुनि होत अकासा। सुमिरत होय दुसह दुख नाशा॥

चरण शरण कर जोरि मनावों ।यहि अवसर अब केहि गोहरावौं॥

उठु उठु चलु तोहि राम दुहाई। पांय परों कर ज़ोरि मनाई॥

ॐ चं चं चं चं चपल चलंता। ॐ हनु हनु हनु हनु हनुमंता॥

ॐ हं हं हाँक देत कपि चंचल। ॐ सं सं सहमि पराने खल-दल॥

अपने जन को तुरत उबारौ। सुमिरत होय आनंद हमारौ॥

यह बजरंग-बाण जेहि मारै। ताहि कहौ फिर कौन उबारै॥

पाठ करै बजरंग-बाण की। हनुमत रक्षा करै प्राण की॥

यह बजरंग बाण जो जापैं। ताते भूत प्रेत सब काँपै॥

धूप देय अरु जपै हमेशा। ताके तन नहिं रहै कलेशा॥

“दोहा”

प्रेम प्रतीतहि कपि भजै, सदा धरैं उर ध्यान।

तेहि के कारज सकल शुभ, सिद्ध करैं हनुमान

Bajrang Baan Lyrics Video

Bajrang Baan Lyrics

Bajrang Baan Lyrics in English

॥ Doha

Nishchay Prem Pratiti Te, Binay Karai Sanaman।

Tehi Ke Kaaraj Sakal Shubh, Sidh Karai Hanuman॥

॥ Chaupai

Jaya Hanumant Sant Hitakari। Suni Lijai Prabhu Araj Hamari॥
Jan Ke Kaaj Vilambh Na Kijai। Aatur Dauri Maha Sukh Dijai॥

Jaise Koodi Sindhu Mahi Para । Surasa Badan Paithi Bistara॥
Aage Jaya Lankini Roka । Marehu Laat Gai Sur Loka॥

Jaay Vibhishan Ko Sukh Dinha । Sita Nirkhi Param Pad Linha॥
Baag Ujari Sindhu Meham Bora । Ati Aatur Jamkatar Tora॥

Akshaya Kumara Mari Sanhara । Lum Lapeti Lank Ko Jaara॥

Lah Samaan Lank Jari Gai। Jaya Jaya Dhuni Surapur Meham Bhei॥

Ab Vilamb Kehi Karan Swami। Kripa Karhu Ur Antaryami ॥

Jaya Jaya Lakshman Pran Ke Data। Aatur Hoi Dukh Karahu Nipaata॥

Jai Giridhar Jai Jai Sukh Sagara। Sura Samuh Samarath Bhatanagar॥

Om Hanu Hanu Hanu Hanu Hanumant Hathile । Bairihin Maru Bajr Ki Kile॥

Gda Bajr Lai Bairihin Maro। Maharaja Prabhu Das Ubaro॥

Omkar Hunkar Mahaprabhu Dhavo । Bajr Gda Hanu Vilamb Na Lavo॥

Om Hrim Hrim Hrim Hanumant Kapisha। Om Hum Hum Hum Hanu Ari Ura Shisha॥

Satya Hou Hari Shapatha Payake । Ramadut Dharu Maru Dhayake॥

Jaya Jaya Jaya Hanumant Agadha। Dukh Pavat Jan Kehi Apradha॥

Puja Jap Tap Name Achara। Nahin Janat Kachhu Das Tumhara॥

Van Upavan Mag Giri Grih Mahin । Tumare Bal Ham Darapat Nahin॥

Paya Paraun Kar Jori Manavon । Yehi Avasar Ab Kehi Goharavon॥

Jay Anjani Kumar Balavanta । Shankar Suvan Veer Hanumant॥

Badan Karal Kaal Kul Ghatak । Rama Sahay Sada Pratipalak॥

Bhut Pret Pishach Nishachar । Agni Baitala Kaal Mari Mar॥

Inhen Maru, Tohi Shapath Ram Ki । Rakhu Nath Maryada Nam Ki॥

Janaksuta Hari Das Kahavo । Taki Shapath Vilamb Na Lavo॥

Jai Jai Jai Dhuni Hota Akasha । Sumirata Hota Dusah Dukha Nasha॥

Charan Sharan Kari Jori Manavon । Yahi Avasar Ab Kehi Goharavon॥

Uthu Uthu Chalu Tohin Ram Duhai। Panya Paraun Kar Jori Manai॥

Om Chan Chan Chan Chan Chapal Chalanta । Om Hanu Hanu Hanu Hanu Hanumanta॥

Om Han Han Haank Deta Kapi Chanchal । Om San San Sehami Parane Khal Dal॥

Apne Jan Ko Turat Ubaro । Sumirat Hoy Anand Hamaro॥

Yahi Bajrang Baan Jehi Mare । Tahi Kaho Phir Kaun Ubare॥

Paath Karai Bajrang Baan Ki । Hanumat Raksha Karai Pran Ki॥

Yeh Bajrang Baan Jo Japai । Tehi Te Bhut Pret Sab Kampe॥

Dhupa Dey Aru Japai Hamesha । Take Tan Nahin Rahe Kalesha॥

॥ Doha

Prem Pratitin Kapi Bhajai, Sada Dharai Ura Dhyan।

Tehi Ke Karaj Sakal Shubh, Siddh Karai Hanuman॥

We hope you have obtained comprehensive information regarding the Bajrang Baan Lyrics Hindi and Bajrang Baan Lyrics English

7 thought on “Bajrang Baan Lyrics in Hindi and English in Best Format”
  1. […] Bajrang Baan Lyrics- बजरंग बाण एक लोकप्रिय भक्ति भजन है जो भगवान हनुमान को समर्पित है। बजरंग बाण भगवान हनुमान जी के गुणों, शक्ति और भक्ति की प्रशंसा करता है। यह उनसे रक्षा, संकट से मुक्ति और शत्रुओं पर विजय का आवाहन करता है। बजरंग बाण हनुमान जी की असीम शक्ति और करुणा का सार है। […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *